Orthopedagoog/Psycholoog

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs RiBA

Voor ons samenwerkingsverband zijn we per 1 juni 2020 op zoek naar een ervaren, empathische orthopedagoog/psycholoog met kennis van het (basis)onderwijs en de jeugdhulpverlening. 

Wat ga je doen?

Als orthopedagoog/psycholoog van RiBA ben je in dienst van samenwerkingsverband RiBA en heb je specifieke competenties en vaardigheden op onderwijskundig gebied. Je wordt door het samenwerkingsverband ingezet om scholen en ouders te ondersteunen bij het realiseren van passend onderwijs. Je bent beschikbaar voor consultatie door de school en maakt deel uit van het school ondersteuningsteam (SOT). Je werkt nauw samen met de ambulant ondersteuners van het samenwerkingsverband en de jeugdhulpverlener

Wat vragen we?

  • Een afgeronde opleiding als (GZ)-psycholoog of orthopedagoog(-generalist).
  • Minimaal 5 jaar werkervaring als orthopedagoog/psycholoog voor het onderwijs.
  • Wetenschappelijke en praktisch gerichte kennis van ondersteuningsmogelijkheden op school-, groeps- en klassenniveau, alsmede brede kennis van pedagogiek / didactiek / gedrag.
  • Een diagnostiekaantekening.
  • Specialistische kennis van de sociale kaart van de omgeving/regio en inzicht in het functioneren van het samenwerkingsverband en alle mogelijkheden van te geven ondersteuning aan scholen. 
  • Communicatief vaardig en in staat om met professionele afstand in het belang van het kind de betrokkenen met elkaar te verbinden en vanuit overzicht het proces te begeleiden, zodat communicatie en samenwerking tussen de betrokkenen tot stand komt.
  • In bezit van rijbewijs en eigen vervoer.

Wat bieden we?

  • Inschaling en rechtspositie conform CAO-PO, schaal 11.
  • Een aanstelling van minimaal 3 dagen per week (minimaal 0,6) in dienst van het samenwerkingsverband met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een hecht en dynamisch team.

Selectieprocedure

De sluitingstermijn van de sollicitatie is 16 maart 2020. De gesprekken zullen plaatsvinden in week 13. Afhankelijk van de bevindingen tijdens deze gesprekken, zal een tweede gespreksronde worden georganiseerd.

Geselecteerde kandidaten voeren een gesprek met de directeur-bestuurder en een aantal teamleden van SWV RiBA. Het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De directeur-bestuurder maakt uiterlijk midden april 2020 de definitieve keuze voor de kandidaat bekend, waarna de benoeming kan plaatsvinden.

Meer informatie vind je op de website: www.swv-riba.nl en kun je telefonisch inwinnen bij Monique de Sterke, directeur-bestuurder tel. 085-750 10 70.

Een uitgebreide taakbeschrijving kun je opvragen via info@swv-riba.nl. Daar mag je ook vóór 16 maart 2020 je motivatie met cv naartoe sturen.

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs RiBA is een klein samenwerkingsverband met ongeveer 10.000 leerlingen. De schoolbesturen van 35 scholen voor primair onderwijs in Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard werken er met elkaar samen om de doelstelling van passend onderwijs te realiseren. Het SWV kent een Raad van Toezicht, een directeur-bestuurder en ca. 20 mede­werkers in dienst van het SWV.